Κυκλοφόρησε το Skype for iPad

από το GNU/Linux και το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Δημοσίευσηαπό bibakos » Παρ Αύγ 05, 2011 10:04 am

Κυκλοφόρησε το Skype for iPad

Εικόνα

Το Skype μόλις κυκλοφόρησε
μια βελτιστοποιημένη έκδοση
της εφαρμογής της για το iPad,
διαθέσιμη από το App Store.Μόλις μία εβδομάδα πριν, εμφανίστηκε ένα demo βίντεο παρουσιάζοντας το Skype for iPad. Παρόλο που είχαμε αμφιβολίες σχετικά με την ύπαρξή του, το Skype αργότερα επιβεβαίωσε το γεγονός πως η εφαρμογή που εμφανιζόταν στο βίντεο ήταν στην πραγματικότητα η επίσημη έκδοση της iPad-ready app.

Σήμερα, το Skype κυκλοφόρησε τη βελτιστοποιημένη για το iPad έκδοση της εφαρμογής – το Skype for iPad δουλεύει με WiFi καθώς και με 3G, ενώ διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που θα βρείτε στις νεότερες iPhone εφαρμογές: Video chat, voice chat, κλασικό chat αποκλειστικά με κείμενο και την ικανότητα να χρησιμοποιήσετε τις μονάδες του Skype για τηλεφωνικές κλήσεις σε σταθερά ή σε κινητά, για να αναφέρουμε απλά τα βασικά.

Το video chat απευθύνεται αποκλειστικά στο iPad 2, προφανώς εξαιτίας της διπλής του κάμερας. Οι κάτοχοι του αρχικού iPad, από την άλλη, θα πρέπει να αρκεστούν στο να λαμβάνουν μόνο βίντεο.

Όπως συμβαίνει και με κάθε Skype client, μπορείτε να λάβετε/ αποστείλετε βίντεο σε όλους τους χρήστες ανεξαρτήτως της πλατφόρμας τους, δεδομένου πως το hardware της συσκευής τους και το software τους το υποστηρίζει.


Εικόνα

Η διάθεση της εφαρμογής έχει ξεκινήσει στη Ν. Ζηλανδία, ενώ σταδιακά κάνει την εμφάνισή της στα App Stores ανά τον κόσμο. Το Skype for iPad δουλεύει με το iOS 4.0 και πάνω και διατίθεται απολύτως δωρεάν. Μπορείτε να το κατεβάσετε από αυτό το link.ΠΗΓΗ: http://www.redmondpie.com
ευτυχως που ξεχασα να μεγαλωσω κ
αν με γυρευεται ειμαι ακομα στην αλανα.....


Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Portege M800-107
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo P8400│2.26 GHz │3 GB│TFT 13.3'│4500MHD│HD : 320 GB│1280x800 WXGA│
Άβαταρ μέλους
bibakos
teenTUX
teenTUX
 
Δημοσιεύσεις: 552
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 31, 2009 10:28 am

Δημοσίευσηαπό newbie » Σάβ Αύγ 06, 2011 1:06 pm

Καλά και άγια όλα αυτά τα τεχνολογικά "γκατζετο-θαύματα", αλλά να σχολιάσω ότι ούτε το Skype έχει καμία σχέση με Ελεύθερο Λογισμικό, για να μην αρχίσω να λέω για το i-Bad....
Και για να το σοβαρέψουμε λίγο, παραθέτω ένα εξαιρετικό κείμενο από τον ιστότοπο των Ιταλών φίλων του Ελεύθερου Λογισμικού, γι' αυτό ακριβώς το θέμα:
http://www.fsugitalia.org/wp/2011/07/microsoft-brevetta-il-voyeurismo/

“One Patent to rule them all, One Patent to find them,
One Patent to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Redmond where the Shadows lie.”
("Μία Πατέντα για κουμαντάρεις όλες τις υπόλοιπες, Μία Πατέντα ευρεσιτεχνίας για να τις βρίσκεις, μία Πατέντα για να τις μαζέψεις όλες και να τις δέσεις στο σκοτάδι, στη Γη του Redmond, όπου βρίσκονται οι Σκιές.")

Με αυτή τη μικρή και ειρωνική "παράφραση" του πιο διάσημου έργου του JRR Tolkien, θέλουμε να εισαγάγουμε ένα θέμα πολύ λιγότερο ειρωνικό, που για άλλη μια φορά, αν υποθέσουμε ότι αυτό χρειαζόταν, αναδεικνύει τους κινδύνους που συνδέονται με ορισμένες "κατοχυρώσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας (πατεντών)».

Όπως μαθαίνουμε από το http://punto-informatico.it/3203039/PI/News/microsoft-un-brevetto-intercettarli-tutti.aspx
(ακόμη και αν η είδηση αυτή αναπαράγεται σε διάφορα Κοινωνικά Δίκτυα επί μέρες τώρα), γίνεται κουβέντα για ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (μία Πατέντα), που είναι όμως πολύ συζητήσιμη, και που πρόκειται να ανατεθεί στη Microsoft.
Για να είμαστε πιο ακριβείς, πρόκειται για εκείνη που είναι καταχωρημένη με τον κωδικό " 20110153809” (http://tinyurl.com/3d47rqh), επίσης γνωστή και ως “Νόμιμη υποκλοπή”.
Αν και είναι σαφές ποια είναι η θέση μας όσον αφορά το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, και ιδίως το λογισμικό, νομίζω όμως, ότι αυτό πηγαίνει πέρα από οποιαδήποτε φαντασία και υπερβαίνει οποιοδήποτε όριο που είχαμε κατά το παρελθόν.

Στην πράξη, καταχώρησαν ένα «νόμιμο» (όρος για τον οποίο πρέπει να γίνει μεγάλη συζήτηση) σύστημα , για την παρακολούθηση και υποκλοπή της κυκλοφορίας φωνής μέσω του "Internet", χωρίς να αναλωθούν και πολύ ως προς το ποιό πρωτόκολλο θα χρησιμοποιηθεί για τον σκοπό αυτό.
Σύμφωνα με πολλούς, είναι απλά ένας διαφορετικός τρόπος για να βγάλουν λεφτά, εις βάρος της ελευθερίας των πολιτών (και η Microsoft έχει ήδη αποδείξει ότι δεν υστερεί σε κανέναν στο θέμα αυτό...), με ιδιαίτερη αναφορά στον πληθυσμό των ΗΠΑ.

Αυτή η είδηση αποκτά όλο και πιο ανησυχητική σημασία, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπ' όψη την πρόσφατη εξαγορά, από την ίδια τη Microsoft, του Skype, δηλ. ενός συστήματος «ιντερνετικής τηλεφωνίας» από τα πιο δημοφιλή στον κόσμο.

Διάφορες "φήμες" στο Διαδίκτυο (των οποίων η ακρίβεια, όμως, πρέπει ακόμη να ελεγχθεί), μιλούν για την ενσωμάτωση πιθανών «Δουρείων ίππων» (δηλ. των trojan horse, στην τεχνική ορολογία, ή σε αυτή την περίπτωση, πιο κοντά στην κλασική έννοια του "κοριού", με τη έννοια του μικροκατασκόπου) στο εσωτερικό του Skype.

Η ίδια, όμως, η εταιρεία του Redmond, επέμεινε στην επισήμανση ότι "η υποκλοπή" θα μπορούσε να γίνει μόνον εάν και εφ' όσον τους δωθεί «νομική εξουσιοδότηση».

Εκτός από τις προφανείς ανησυχίες για ένα τέτοιο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, είναι ακόμη μεγαλύτερες οι ανησυχίες που έχουν να κάνουν με την πρακτική εφαρμογή του, ιδίως όταν σχετίζονται με την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής των τελικών χρηστών
Δεν είναι σίγουρα και κανένα μυστικό ότι τα προγράμματα της Microsoft συχνά υποφέρουν από πολλά (και σοβαρά) κενά ασφαλείας.

Ίσως πρέπει να τεθούν κάποια ερωτήματα:

Ποια είναι τα όρια της κατοχύρωσης και απονομής Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (Πατεντών);

Ποιο είναι το όριο μεταξύ «ιδιωτικής πρωτοβουλίας» και ενός κυρίαρχου μονοπωλίου;

Γιατί η Microsoft προσπαθεί να παίξει το ρόλο του «Μεγάλου Αδελφού»;

Δεν είναι επικίνδυνο να ανατίθεται μια τόσο ευαίσθητη εξουσία, που συνήθως αποτελεί μόνο ένα προνόμιο της δικαστικής εξουσίας, σε έναν ιδιώτη (ειδικά εάν αυτός ο ιδιώτης έχει καταδικαστεί κατ' επανάληψη για «κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης");
Άβαταρ μέλους
newbie
Ειδικός Συντονιστής
Ειδικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2009 5:36 pm


Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - ΑνακοινώσειςΜέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron