Σελίδα 1 από 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιαν 31, 2012 9:28 am
από bibakos
Android και Windows Phone 7 στην πρώτη θέση ως το 2015

Εικόνα

Μπορεί το iPhone να εξακολουθεί να θεωρείται από πολλούς «το καλύτερο smartphone», αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας αναλύσεων IDC, ως το 2015 θα έχει ξεπεραστεί από τα Android και Windows Phone 7.

Στην πρώτη θέση των προτιμήσεων όσον αφορά στα smartphones «βλέπει» η IDC το Android της Google, εντός του 2011, με το iOS, το λειτουργικό σύστημα που «τρέχουν» τα iPhone, iPad και iPod Touch, να «πέφτει» στην τρίτη θέση, αμέσως μετά το… Symbian – του οποίου η Nokia έχει ήδη προαναγγείλει την… εξαφάνιση. Περισσότερο χαρούμενη για αυτή την αναδιάταξη, όμως, δεν θα πρέπει να είναι η Google, αλλά η Microsoft, αφού υπολογίζοντας τις σημερινές τάσεις προτιμήσεων του κοινού, η εταιρεία εκτιμά ότι ως το 2015 τα Windows Phone 7 θα έχουν «αναρριχηθεί» στην 2η θέση των προτιμήσεων, αμέσως «πίσω» από το Android.

Το καλύτερο για όλους τους κατασκευαστές smartphones είναι πως η IDC εκτιμά συνολική αύξηση στην αγορά των smartphones της τάξης του 50% (για την ακρίβεια, «49,2%»), καθώς οι καταναλωτές θα εγκαταλείπουν τα «απλά» κινητά του παρελθόντος, μεταβαίνοντας σε πιο σύγχρονες και «έξυπνες» συσκευές.


Πηγή: IDC