Σελίδα 1 από 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 11, 2010 11:45 pm
από skoliX
ΑΣΥΡΜΑΤΕΣ ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΠΥΛΕΣ

Οι ασύρματες οικιακές πύλες είναι συσκευές που συνδέουν ένα μικρό αριθμό χρηστών - δικτύων σε ένα άλλο δίκτυο όπως π.χ. το internet και ανήκουν στο δεύτερο ή τρίτο επίπεδο του μοντέλου OSI . Οι κατασκευαστές των συσκευών συνδυάζουν το ρόλο ενός access point και μιας πύλης σε μια συσκευή και ενσωματώνουν συνήθως ένα switch και η συσκευή έχει μια μεγάλη γκάμα από ρυθμίσεις . Η θύρα WAN που έχει η ασύρματη πύλη για την σύνδεση στο internet είναι μια θύρα ethernet και μπορεί να συνδεθεί στο internet με τους παρακάτω τρόπους :
Μέσω καλωδιακού modem .
Μέσω xDSL modem .
Μέσω αναλογικού modem .
Μέσω δορυφορικής σύνδεσης .

Εικόνα

Συνήθεις δυνατότητες
Επειδή οι ασύρματες οικιακές πύλες γίνονται ολοένα και ποιο δημοφιλής στα σπίτια και στις μικρές επιχειρήσεις οι κατασκευαστές βάζουν περισσότερες δυνατότητες στις συσκευές έτσι ώστε να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την ασφάλεια . Οι δυνατότητες αυτές είναι :
Point to Point Protocol over Ethernet (PPPoE)
Network Address Translation (NAT)
Port Address Translation (PAT)
Ethernet switching
Virtual Servers
Print Serving
Fail-over routing
Virtual Private Networks (VPN)
Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) Server , Client
Configurable Firewall .
Αυτή η ποικιλία των λειτουργιών παρέχει στους χρήστες μια όλα σε ένα συσκευή που ρυθμίζεται εύκολα και καλύπτει αυτά που χρειάζονται οι περισσότερες εταιρίες . Οι οικιακές πύλες υπήρχαν στο χώρο για αρκετό καιρό αλλά με την έλευση του 802.11b αποκτούν το ασύρματο τμήμα ως επιπλέον χαρακτηριστικό . Οι οικιακές ασύρματες πύλες έχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχει ένα access point όπως WEP , WPA , MAC Filters , επιλογή καναλιού επικοινωνίας και SSID .


Ρυθμίσεις και Διαχείριση
Εγκαθιστώντας και ρυθμίζοντας τις οικιακές ασύρματες πύλες χρησιμοποιούμε μια ethernet θύρα και διαχείριση μέσω HTTP για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα . Οι ρυθμίσεις μπορεί να περιλαμβάνουν , αλλαγή ISP , ρυθμίσεις του τοπικού δικτύου ή του VPN . Οι ρυθμίσεις και η παρακολούθηση γίνονται με παρόμοιο τρόπο , μέσω browser . Μερικές συσκευές ασύρματης οικιακής γέφυρας υποστηρίζουν λειτουργίες κονσόλας , telnet και σύνδεση USB για ρυθμίσεις και διαχείριση . Τα μενού που βασίζονται σε μη γραφικό περιβάλλον , σε κείμενο δηλαδή και παρέχονται μέσω κονσόλας ή telnet δεν είναι τόσο φιλικά στο χρήστη όσο το γραφικό περιβάλλον αλλά είναι επαρκής για τις όποιες ρυθμίσεις . Η προβολή των στατιστικών μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία όπως χρόνος λειτουργίας , δυναμικές IP address , συνδέσεις VPN ή συνεργαζόμενοι πελάτες . Όλες αυτές οι ρυθμίσεις εξηγούνται αναλυτικά για να γίνουν κατανοητά από τον απλό χρήστη .

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Ιουν 11, 2010 11:49 pm
από skoliX
Ενα κομματι απο την εργασια σχετικα με τα ασυρματα δικτυα. Ελπιζω να βοηθήσει καπος στην κατανοηση περι οικιακων ασυρματων δικτυων.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Ιουν 12, 2010 3:32 pm
από linuxman
Thumbup Thumbup Thumbup
Συνέχισε το θέμα .
Γράψε και πως θα τα προστατέψουμε και τι πρέπει να προσέχουμε .
Και εννοείτε τι τρέχουν τα ρούτερ κατά μεγάλο % στην αγορά :mrgreen: :mrpc:

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Κυρ Ιουν 13, 2010 5:38 pm
από warlordfff
Ναι πολυ καλο,συνεχισε το.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιουν 14, 2010 10:47 am
από skoliX
ok το συνεχιζω! Θα γραψω (οταν βρω χρονο) τροπους για την καλυτερη προστασια του δικτυου μας.

linuxman τα αυτονοητα δεν τα ρωταμε, εννοειται πως το μεγαλυτερο ποσοστο τρεχει linux Thumbup Thumbup


Εικόνα

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Ιουν 15, 2010 1:32 am
από linuxman
:mrcrazy: :mrcrazy: :mrcrazy: :mrcrazy: :mrcrazy:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: