Σελίδα 1 από 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 2:03 am
από koskal
Γεια σας παιδια και συγχαρητηρια για την δουλεια σας. Καποια ονοματα τα βλεπω και στο φορουμ του Ubuntu.
Στο θεμα μας : Αποφασισα να αναστησω ενα παλιο υπολογιστη που εχω και κατεληξα στο pupell 431,δουλευει αψογα εκτος απο το ασυρματο. Η καρτα ειναι usb και την αναγνωριζει με την μια φορτωνει και τον οδηγο και ολα καλα. Κανω scan για να βρω το δικτυο μου και μου βρισκει ολα απο τα γυρω σπιτια εκτος απο το δικο μου. Μαλιστα συνδεθηκα και σε καποιο που ηταν χωρις ασφαλεια και δουλεψε κανονικα, το δικο μου router δεν το εμφανιζει ομως στην λιστα και εχω τρελαθει. Εχω ακομη δυο laptop στο σπιτι που συνδεονται κανονικα, ενα με ubuntu και ενα με svista.Την καρτα την δοκιμασα και στα αλλα και δουλευει κανονικα. Η πλακα ειναι οτι αν μπω με live cd puppy linux 5.0 αν δεν κανω λαθος, η συνδεση γινεται αμεσως μεσα απο το wizard χωρις κανενα προβλημα αλλα εγω γουσταρα το pupell το οποιο εχω εγκαταστησει και στον σκληρο. Παρακαλω βοηθεια γιατι το pc προοριζεται για τον μικρο μου και την εβαψα αν δεν γινει κατι.
Ευχαριστω.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 1:54 pm
από linuxman
Δεν θυμάμαι τι Network Manager έχει το puppel άλλα μήπως το θέμα είναι στο WPA/WPA2 η το WEP που έχει βάλει ?
Ρούτερ σου εμφανίζει το όνομα του δικτύου ?

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 3:06 pm
από koskal
Και εγω αυτο νομιζω, κατι παιζει με το wpa. To router μου εχει wpa2 και στο scan δεν το βρισκει καθολου ενω τα αλλα που ειναι με wep τα εμφανιζει στη λίστα.
Εχεις καμια ιδεα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 4:02 pm
από linuxman
koskal έγραψε:Και εγω αυτο νομιζω, κατι παιζει με το wpa. To router μου εχει wpa2 και στο scan δεν το βρισκει καθολου ενω τα αλλα που ειναι με wep τα εμφανιζει στη λίστα.
Εχεις καμια ιδεα.

Δοκίμασε να το συνδέσεις με το Manager δικτύου να δώσει χειροκίνητα το όνομα δικτύου .

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 5:18 pm
από koskal
Δεν ξερω τι γινεται. Αρχισα και απογοητευομαι.Αλλαξα το ονομα δικτυου μηπως εφταιγε αυτο,τιποτα. Εχω συνδεθει στον ιδιο υπολογιστη με debian μεσω απο κονσολα χωρις προβλημα και με gui δεν γινεται.Τι να πω τα χερια ψηλα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 5:22 pm
από koskal
koskal έγραψε:Δεν ξερω τι γινεται. Αρχισα και απογοητευομαι.Αλλαξα το ονομα δικτυου μηπως εφταιγε αυτο,τιποτα. Εχω συνδεθει στον ιδιο υπολογιστη με debian μεσω απο κονσολα χωρις προβλημα και με gui δεν γινεται.Τι να πω τα χερια ψηλα.


Αν βαλω μεσα το cd του puppy linux 5 μου δειχνει το δικτυο μου και συνδέομαι αμεσως βαζοντας το κλειδι μου. Τι αλλαξε εκει και δουλευει μπορουμε να το δουμε.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 5:49 pm
από linuxman
koskal έγραψε:
koskal έγραψε:Δεν ξερω τι γινεται. Αρχισα και απογοητευομαι.Αλλαξα το ονομα δικτυου μηπως εφταιγε αυτο,τιποτα. Εχω συνδεθει στον ιδιο υπολογιστη με debian μεσω απο κονσολα χωρις προβλημα και με gui δεν γινεται.Τι να πω τα χερια ψηλα.


Αν βαλω μεσα το cd του puppy linux 5 μου δειχνει το δικτυο μου και συνδέομαι αμεσως βαζοντας το κλειδι μου. Τι αλλαξε εκει και δουλευει μπορουμε να το δουμε.

Ναι δες με ποιο manager συνδέθηκε στο live και δοκίμασε να το κάνεις και στο κανονικό , έστω και χειροκίνητα .

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 7:28 pm
από koskal
Στο live puppy-lupu 5 εχει ενα easy network manager που δεν υπαρχει στο pupell 431 αλλα εκτος αυτου δεν ανιχνευει το δικτυο μου. Χειροκινητα πως να το κανω.Μηπως ν'αντιγραψω κανενα αρχειο απο το ενα στο αλλο.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 8:28 pm
από linuxman
Δες εδώ http://thehamsters.yolasite.com/resourc ... etwork.pdf μάλλον θα σου λύσει το πρόβλημα .

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 8:39 pm
από koskal
linuxman έγραψε:Δες εδώ http://thehamsters.yolasite.com/resourc ... etwork.pdf μάλλον θα σου λύσει το πρόβλημα .


Το εχω διαβασει αυτο αλλα μάλλον δεν καταλαβες, οταν κανω scan δεν βγαζει το δικτυο μου στη λιστα με τα δικτυα πως θα το επιλεξω; Με το τελευταιο puppy ολα δουλευουν ρολοι. Το προιον παει για απορριψη δυστυχως.Κρίμα.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Ιούλ 21, 2010 11:43 pm
από linuxman
Αν μπορεί να το σηκώσει Η/Υ δοκίμασε Lubuntu or Xubuntu ένα από τα δύο λογικά θα κάνουν κάτι αν και δεν είναι τόσο μικρά και γρήγορα όσο το puppel .

  Το θέμα επιλύθηκε

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 22, 2010 8:01 pm
από koskal
Τελικα το προβλημα ηταν στο καναλι του ασυρματου. Το ειχα βαλει στο 13 και για καποιο λογο δεν ανιχνευόταν. Το σεταρα στο ενα και :D . Επισης η συνδεση για το wpa2 εγινε απο τον καινουριο network manager και επιτελους εχω δικτυο και internet.

Για να μην ανοιγω αλλο post εχω και ενα θεμα με τα βιντεακια απο το net (youtube και λοιπα) πηγαινουν καρε καρε οπως επισης και το scrollarisma της σελιδας γινεται σε αργη κινηση. Υπαρχει καμια σκεψη.
Ευχαριστω.

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Ιούλ 22, 2010 11:55 pm
από linuxman
koskal έγραψε:Τελικα το προβλημα ηταν στο καναλι του ασυρματου. Το ειχα βαλει στο 13 και για καποιο λογο δεν ανιχνευόταν. Το σεταρα στο ενα και :D . Επισης η συνδεση για το wpa2 εγινε απο τον καινουριο network manager και επιτελους εχω δικτυο και internet.

Για να μην ανοιγω αλλο post εχω και ενα θεμα με τα βιντεακια απο το net (youtube και λοιπα) πηγαινουν καρε καρε οπως επισης και το scrollarisma της σελιδας γινεται σε αργη κινηση. Υπαρχει καμια σκεψη.
Ευχαριστω.

Τι browser έχει το puppel δεν θυμάμαι αν έχει firefox θα είναι εύκολο να βάλεις σε φάκελο /home/user/.mozilla/plugins/libnullplugin.so από .tar.gz κατεβάζοντας αυτό
http://fpdownload.macromedia.com/get/fl ... nux.tar.gz