Σελίδα 1 από 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 30, 2009 11:31 pm
από vagrale13Τι είναι:
Το Σχολίνουξ (ή sxolinux) είναι ένα ελεύθερο και δωρεάν λειτουργικό σύστημα Λίνουξ για μαθητές Γυμνασίου. Λέμε «ελεύθερο» γιατί αποτελείται ως επί το πλείστον από ελεύθερο λογισμικό και βασίζεται στο Ubuntu Linux το οποίο τροποποιούμε (με μια διαδικασία που λέγεται remastering) με έξτρα πακέτα λογισμικού, για τις ανάγκες των μαθητών, αλλά και διαφορετικό γραφικό θέμα, εικονίδια και φυσικά λογότυπα, που να ταιριάζουν στο «κοινό» της διανομής.

Το Σχολίνουξ είναι ένα Live DVD με δυνατότητα εγκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι το Σχολίνουξ τρέχει «ζωντανά» μέσα από ένα δισκάκι DVD, χωρίς να χρειάζεται άμεσα να το εγκαταστήσετε στο σκληρό δίσκο σας. Αν σας αρέσει και θέλετε να εκμεταλευθείτε όλες τις δυνατότητές του, τότε μπορείτε να το εγκαταστήσετε με μια πολύ απλή και αυτοματοποιημένη διαδικασία.

Το Σχολίνουξ, λόγω της «λινουξικής» φύσης του, δηλαδή της ύπαρξης δικαιωμάτων στους χρήστες, της διαφορετικής διαχείρισης λογισμικού, της ύπαρξης ελεύθερων εκπαιδευτικών εφαρμογών και, κυριότερα, του ελεύθερου/συνεργατικού μοντέλου ανάπτυξης, είναι ιδανικό για μαθητές, επειδή συνδυάζει:

* ασφάλεια, δηλαδή απαλλαγή από ιούς και κακόβουλο λογισμικό,
* σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του υπολογιστή,
* εκμάθηση ενός διαφορετικού μοντέλου οικοδόμησης της γνώσης (εποικοδομητικού-συνεργατικού), πράγμα που δεν μπορεί να υπάρχει στα ιδιόκτητα λειτουργικά συστήματα (βλέπε Windows).
* μηδενικό κόστος. Για το Sxolinux δεν πληρώνετε τίποτα.

Εφαρμογές & Σχολικά βιβλία:
Το Sxolinux, περιλαμβάνει διάφορες εφαρμογές για δουλειές γραφείου, περιήγηση στο διαδίκτυο, αναπαραγωγή πολυμέσων κλπ. Επιπλέον, το Σχολίνουξ, όπως κάθε Linux, δίνει τη δυνατότητα εύκολης εγκατάστασης επιπλέον εφαρμογών μέσα από μια απλή και ασφαλή διαδικασία εγκατάστασης, που αποκλείει την ύπαρξη ιών και κακόβουλου λογισμικού.

Δηλαδή, στο Sxolinux μπορείτε εύκολα και με ασφάλεια να εγκαταστήσετε εφαρμογές που μοιάζουν λειτουργικά και είναι αντίστοιχες με εκείνες των Windows.

Απαιτήσεις:
Το LiveDVD του Σχολίνουξ θα «τρέξει» σε κάθε PC, laptop ή netbook, αρκεί να διαθέτει 384ΜΒ μνήμης RAM. Αν θέλετε να το εγκαταστήσετε στο σκληρό σας δίσκο για μόνιμη χρήση, χρειάζεται τουλάχιστον 4GB ελεύθερο χώρο. Το Sxolinux, όπως κάθε Linux, μπορεί να συνυπάρξει με τα Windows στον ίδιο σκληρό δίσκο.

Ποιοι ειμαστε:
Είμαστε μια κοινότητα Linuxάδων που συχνάζουμε στο φόρουμ του «Ελληνικού Linux Format» και αγαπάμε το Ελεύθερο Λογισμικό. Στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2009, «έπεσε» η πρώτη πρόταση για τη δημιουργία μιας «σχολικής διανομής» που θα απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου. Η ανταπόκριση ήταν άμεση, έπεσε στο τραπέζι το όνομα «sxolinux/σχολίνουξ», μας άρεσε, και πολύ γρήγορα βάλαμε στόχο να φτιάξουμε ακριβώς αυτό: το sxolinux, μια διανομή για μαθητές με βιβλία και σχολικό λογισμικό της Α' Γυμνασίου.

Στόχοι:
* Nα φτιάξουμε μια φιλική διανομή Linux για παιδιά Γυμνασίου με όλα τα σχολικά βιβλία σε μορφή PDF και όλο το εκπαιδευτικό λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για το οποίο υπάρχει αποθετήριο για διανομές Ubuntu.
* Να υποστηρίξουμε όσα παιδιά χρησιμοποιήσουν το Σχολίνουξ μέσα από το forum μας, ώστε να λυσουν τα προβλήματά τους, και αν είναι δυνατόν να μάθουν και να αγαπήσουν το Ελευθερο Λογισμικό.

Δεν στοχεύουμε σε προεγκαταστάσεις στα laptops ούτε σε «συννενοήσεις» με υπουργεία, μαγαζιά κλπ. Κάνουμε το γούστο μας, ερασιτεχνικά με την ρομαντική έννοια, δηλαδή δεν «πουλάμε» κάτι ούτε «βγάζουμε» κάτι.

Λήψη:
Για να δοκιμάσετε ή και να εγκαταστήσετε το Σχολίνουξ,
κατεβάστε το ISO(περίπου 2.2GB) της έκδοσης 2009-rc
από εδώ:http://sxolinux.status-guru-host.com/sxolinux-2009-rc.iso

More Info : http://www.sxolinux.gr/

--------------------------------- Update ---------------------------------


Κυκλοφορησε και η εκδοση Sxolinux 2009.1 Beta 2

More Info : http://www.sxolinux.gr/?p=117

Για να κατεβασουμε το .iso αρκει μια εντολη
Κώδικας: Επιλογή όλων
wget -c --user=sxolinux@hellaspigsboards.org --password=sxolinux ftp://ftp.hellaspigsboards.org/sxolinux-2009.1-beta-2.iso

ή απο εδω ftp://ftp.hellaspigsboards.org/sxolinux ... beta-2.iso

MD5SUMS : http://hellaspigsboards.org/sxolinux/sx ... -2.iso.md5
To be continued.....

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Σεπ 30, 2009 11:52 pm
από linuxman
Μπράβο καλή παρουσίαση , απλά ταιριάζει σε άλλη κατηγορία , την μεταφέρω .

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 01, 2009 12:24 am
από vagrale13
Ναι, οντως πιο σωστα εδω ...... ευχαριστω linuxman!! :)

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 09, 2009 8:04 pm
από vagrale13
Ανανεωθηκε..... ετοιμη και η εκδοση Sxolinux 2009.1 Beta 2!! Thumbup

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 09, 2009 8:10 pm
από linuxman
Clapping Clapping Clapping
Μπράβο , καλή δουλεία κάνει η ομάδα .
Εδώ είμαστε για όποια στήριξη αν χρειαστεί . Thumbup

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τρί Δεκ 29, 2009 10:48 pm
από boukouvalas
29/12/2009: Σχολίνουξ 2009.1 – και Junior έκδοση!

Το αργήσαμε αλλά τι να κάνουμε; Αυτή τη φορά θέλαμε να βγάλουμε 2 διαφορετικές εκδόσεις του Σχολίνουξ. Την κανονική για μαθητές Γυμνασίου… και την …Junior για παιδιά Δημοτικού. Ελπίζω στην περίπτωσή μας να ισχύει το «καλό πράγμα αργεί να γίνει».

Πηγές:

[1] http://www.sxolinux.gr/?p=120

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Δεκ 30, 2009 2:37 am
από linuxman
Τι λέτε να τα ανεβάσουμε και σε μας να μπορούνε να τα κατεβάσουν ποιο εύκολα η καλύτερα να φτιάξουμε torrent file με αυτά ?

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 04, 2010 12:33 pm
από bullgr
linuxman έγραψε:Τι λέτε να τα ανεβάσουμε και σε μας να μπορούνε να τα κατεβάσουν ποιο εύκολα η καλύτερα να φτιάξουμε torrent file με αυτά ?

Το καλύτερο θα ήταν το πρώτο... Εάν τα σηκώνει ο server γιατί έχουμε ήδη και άλλα... Δεν ξέρω τι λήψεις θα γίνονται συνολικά και εάν αντέχει το bandwidth, αυτό θα το κρίνεις εσύ ως admin... :mrgreen:

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 04, 2010 2:52 pm
από linuxman
Σε bandwidth δεν έχουμε πρόβλημα , σε αντοχές και σε αυτό νομίζω ότι αντέχουμε ακόμα αρκετά να βάλουμε , τώρα δεν έχουμε και πολλές λήψεις από αυτά που έχουμε , θα δοκιμάσω να το βάλω σύντομα και αυτό .

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 04, 2010 3:33 pm
από bibakos
ΜΠΡΑΒΩ!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΩ!!!

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Αύγ 19, 2011 2:13 pm
από mixasgr
Έχουν ανέβει τα iso στον server μας για καλύτερο/ταχύτερο διαμοιρασμό! Καλό κατέβασμα! Waving

Downloads > ΕΛ/ΛΑΚ - Διανομές και Λειτουργικά > Sxolinux