Για το συγκεκριμένο remaster τα έχω πει και άλλη φορά... Έχω έρθει και σε αντιπαράθεση...
Απλώς εγώ δεν είμαι fan τέτοιων προσπαθειών "τα πάντα όλα"... Δηλαδή να φορτώνουμε ότι εφαρμογές και codecs βρούμε στα repos για να μην "κουραστεί" ο χρήστης ή για τον αρχάριο χρήστη να τα βρει όλα έτοιμα.
Το Linux είναι σαν τη γυρόπιτα...

Ο καθένας το θέλει σύμφωνα με τις δικές του ορέξεις, σύμφωνα με τη δική του γευστική προτίμηση... Όπως και στη γυρόπιτα, δεν ζητάς από τον γυρομάστορα να σου βάλει ότι έχει στο κατάστημα πχ τυροσαλάτα, τζατζίκι, κηπουρού, ρώσικη, σάλτσα, μουστάρδα, μαγιονέζα κλπ, κλπ, κλπ, έτσι και στο λειτουργικό μας θέλουμε να το έχουμε σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες, να έχουμε εγκατεστημένες τις εφαρμογές που μας ενδιαφέρουν και χρειαζόμαστε πραγματικά.
Θα μου πει κάποιος "ε, εντάξει τα αφαιρείς μετά"... Τι είναι όμως πιο εύκολο; Να έχεις τη βάση και να εγκαθιστάς ότι θέλεις εσύ ή να αφαιρείς τις εφαρμογές που δεν θέλεις από ένα φορτωμένο λειτουργικό; Τι είναι πιο εύκολο, να ζητήσεις τη γυρόπιτα ακριβώς με τα υλικά που θέλεις ή να βάλεις απ' όλα και μετά να ανοίξεις την πίτα και να τα αφαιρείς με το χέρι ότι δεν θέλεις;

Για να μην αναφέρω για τις γνώσεις που αποκτά ο χρήστης ακολουθώντας το ρητό "καν'το μόνος σου, μπορείς και συ"...
ΥΓ
Εάν δεν σας έπεισα, τουλάχιστον σίγουρα σας άνοιξα την όρεξη για γυρόπιτα...