Σελίδα 1 από 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 28, 2009 2:39 pm
από linuxman
Γενικά
Η «Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ» και με ξενική ονομασία Greeklug (Greek Linux User Group) είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση / Σωματείο που ασχολείται με ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό και Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα) και ότι σχετίζεται με αυτό. Άσχετα από το εαν κάποιος προτιμά τη μία ή την άλλη διανομή Linux η ακόμα Windows ή MacOS (λόγο της ιδιαιτερότητας της εργασίας του ή προσωπικών επιλογών), μπορεί να έρθει στον Σύλλογό μας, και χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση να βοηθηθεί ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ΕΛ/ΛΑΚ όπου αυτό είναι δυνατόν. Το σωματείο χρειάζεται την στήριξη σας και σας καλεί να γίνεται μέλη σε αυτόν και να προσφέρετε με όποιον τρόπο μπορείτε στη διάδοση του ΕΛ/ΛΑΚ άλλα και στις πολυποίκιλες δράσεις του Συλλόγου.

Μικρό ιστορικό
Η «Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ» δημιουργήθηκε από μια μερίδα των ανθρώπων που συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν και έδρασαν με σκοπό την προώθηση του ΕΛ/ΛΑΚ την περίοδο 2008-2009 στα πλαίσια του Thessaloniki Linux User Group (The.L.U.G). Αυτό συνέβη τον πρώτο χώρο που λειτούργησε το "εργαστήριο υπολογιστών με Linux" στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Πτολεμαίων στη περιοχή του Βαρδαρίου.

Εργαστήριο Linux Θεσσαλονίκης
Το Εργαστήριο Linux Θεσσαλονίκης καθώς και η Έδρα του συλλόγου βρίσκονται στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 18 στον 1ο όροφο, απέναντι από το νοσοκομείο Θεαγένειο και την τεχνική σχολή Ευκλείδης. Το Εργαστήριο είναι ανοιχτό προς όλους όσους θέλουν να μάθουν για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα καθώς και πιο συγκεκριμένα για το λειτουργικό σύστημα Linux.

Οικονομικές ενισχύσεις
Όποιος εκτιμά κι επιθυμεί να στηρίξει την προσπάθειά μας, μπορεί εφόσον έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για την ενδυνάμωση της δράσης μας. Για το λόγο αυτό ανοίχθηκε τραπεζικός λογαριασμός στην Tράπεζα Πειραιώς με IBAN: GR68 0172 2260 0052 2604 5034 328, στο όνομα "ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝ" ΑΦΜ.998074986


Με τιμή
Ένωση Ελλήνων Χρηστών & Φίλων ΕΛ/ΛΑΚ

Τοποθεσία Εργαστηρίου Συλλόγου είναι