Κάλως ήλθες στον κόσμο του PCLinuxOS.
Καταρχήν για το πως μπορείς να το εγκαταστήσεις δες στην σελίδα
http://www.pclinuxos.gr/Εγώ το έχω βάλει στο σταθερό μου. Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται με τον Firefox και το Synatic.
Αν γνωρίζεις πως να εγκαταστήσεις προγράμματα (είτε από τερματικό, είτε από το synatpic) προχώρα το. Αν όχι, καλύτερα να δοκιμάσεις το
Pheonix xfce (άσε που και σε αυτό πάλι από τερματικό ή synaptic θα κάνεις εγκαταστάσεις). Προσωπικά το Zen-Mini το βρίσκω βολικό γιατί εγκαθιστάς αυτά που χρειάζεσαι και όχι πχ παιχνίδια που δεν παίζω ΠΟΤΕ.
Ρίξε μια ματιά και στο
περιοδικό στην σελίδα 19 όπου κάνει τεστ για τα γραφικά περιβάλλοντα (μνήμες κλπ).
Η διανομή είναι rolling. Η διανομή είναι σταθερή. Ο texstar με την ομάδα του προσθέτει ότι δουλεύει σταθερά. Το καλό (για εμάς τους απλούς χρήστες) είναι ότι έχει και προγράμματα που χρησιμοποιούμε συχνά (πχ τα κλειστού κώδικα skype, teamviewer κλπ).
Αποθετήρια δεν αλλάζεις. Μπορείς να αφήσεις αυτό που θα γίνει η εγκατάστασή σου. Η πρόταση να βάλεις αποθετήριο που βρίσκεται στην Ελλάδα, είναι απλά για να γίνονται οι αναβαθμίσεις πιο γρήγορα (για σένα). Μάλιστα στην ZEN-mini (όπως και σε όλες), έχει πρόγραμμα που ελέγχει ποιο είναι πιο γρήγορο αποθετήριο και σου προτείνει να χρησιμοποιήσεις αυτό.
Άμα θέλεις, πες μου τι λειτουργία και ίσως τι προγράμματα θέλεις να εγκαταστήσεις, για να σου γράψω την εντολή που χρειάζεσαι (για τερματικό).