Σελίδα 1 από 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 16, 2009 12:21 pm
από bullgr
Στα πλαίσια της "Ονειρούπολης 2008 - Το Χωριό του Άη Βασίλη" που έγινε στη Δράμα στις 3 Δεκεμβρίου - 3 Ιανουαρίου και που περιλάμβανε μεταξύ των άλλων και ξύλινο σπιτάκι με υπολογιστές που έτρεχαν εκπαιδευτικά και διασκεδαστικά παιχνίδια για παιδιά (στο πνεύμα των Χριστουγέννων), και αφού είχε γίνει αποδεκτή η πρότασή μου από τον Δήμο Δράμας (φορέας υλοποίησης) να χρησιμοποιηθεί για τη περίσταση αυτή ένα remastered live dvd του ubuntu μαζί με τις εφαρμογές του edubuntu που ετοίμασα για τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Κάπου εκεί σκέφτηκα όμως ότι θα ήταν ωραίο η δυνατότητα διάθεσης και στα υπόλοιπα παιδιά, εκτός της "Ονειρούπολης". Με συνολικά 60 εφαρμογές (15 εκπαιδευτικές, 45 παιχνίδια), πιστεύω ότι θα ήταν μια καλή προσφορά για τα παιδιά σας, τα ανήψια σας, τα βαπτιστήριά σας, να τους δώσετε κάτι που να έχει σχέση με το ubuntu χωρίς να έχετε το φόβο μη χαλάσουν τίποτα ή να ταλαιπωρείστε με εγκαταστάσεις. Και αυτό γιατί το περιβάλλον εργασίας είναι διαμορφωμένο ειδικά για μικρά παιδιά. Αφαιρέθηκαν όλα τα αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα ή σύγχυση στα μικρά παιδιά. Προσαρμόστηκε δηλαδή με γνώμονα τη αποφυγή λαθών και σφαλμάτων. Όλες οι εφαρμογές είναι εκκινήσιμες από την επιφάνεια εργασίας με συντομεύσεις. Με αυτόν τον τρόπο δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε αρχεία ή προγράμματα που δεν κάνει να έχουν.

Η τρέχουσα έκδοση είναι η 1.1 και είναι παρόμοια με τη Χριστουγεννιάτικη με μόνη διαφορά τη αντικατάσταση του Χριστουγεννιάτικου feeling με κάτι ποιο κοινό για τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου...

--> Ubuntu-gr Server (προτείνεται)

--> Προσωπικό Host (ενδεικτικός χρόνος λήψης: Otenet 4mb/s 45-50 λεπτά)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 16, 2009 12:22 pm
από linuxman
Πολύ καλό , το είχαμε δοκιμάσει αυτό , μπράβο για πολύ καλή δουλεία .

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 16, 2009 12:39 pm
από bullgr
linuxman έγραψε:Πολύ καλό , το είχαμε δοκιμάσει αυτό , μπράβο για πολύ καλή δουλεία .

Μόλις βγει η έκδοση Ubuntu 9.10, θα αρχίσω την δεύτερη έκδοση TuxStation... Υπολογίζω να είναι έτοιμη μέσα στον Δεκέμβριο... Θα έχει πάρα πολλές αλλαγές... Ελπίζω να καταφέρω να εφαρμόσω όλα αυτά που σκέφτομαι... :mrgreen:

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Παρ Οκτ 16, 2009 12:58 pm
από linuxman
Και εδώ μέσα είμαι αν χρειαστείς βοήθεια .

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Οκτ 17, 2009 8:58 am
από bullgr
linuxman έγραψε:Και εδώ μέσα είμαι αν χρειαστείς βοήθεια .

Εντάξει... :mrgreen: