Ελεύθερες Ψηφιακές Εκδόσεις GreekLUG

( πηγές και μορφές εφαρμογών ΕΛΛΑΚ , ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα )

Δημοσίευσηαπό newbie » Κυρ Οκτ 06, 2013 11:37 am

Είναι γνωστή σε όλα τα Μέλη του GreekLUG η ιδιαίτερη αγάπη που έχουμε για τον χώρο της Παιδείας (σε όλες της τις βαθμίδες της).
Ασφαλή μάρτυρα για του λόγου το αληθές αποτελούν οι δραστηριότητές μας, με έργα προσφοράς σε διάφορα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Ορφανοτροφεία, Δημοτικά, Γυμνάσια κλπ), λεπτομέρειες των οποίων μπορείτε να βρείτε στην ενότητα "Ανακοινώσεις και Νέα" της ιστοσελίδας μας.

Μέσα λοιπόν από αυτή τη συνεχή διάδραση με τα παιδιά και τους Εκπαιδευτικούς, σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε μια νέα προσπάθεια δημοσίευσης μιας σειράς αξιόλογων κειμένων με μεγάλη αξία για τη διάδοση του Ελεύθερου Λογισμικού, την ανάδειξη εμπειριών αντίστοιχων σχολείων του εξωτερικού από τη μετάβασή τους σε περιβάλλον ΕΛ/ΛΑΚ και άλλα άρθρα που εστιάζουν στην παρουσίαση εξαιρετικών αλλά εξειδικευμένων εργαλείων ΕΛ/ΛΑΚ (π.χ. προγράμματα για μουσική, πολυμέσα, ήχο, κλπ).

Η βασική ιδέα είναι πως όλα αυτά τα κείμενα θα είναι υπό άδεια Creative Commons και, με αυτή την αφετηρία, σκεφτήκαμε να δώσουμε σε αυτή την πρωτοβουλία το όνομα "Ελεύθερες Ψηφιακές Εκδόσεις GreekLUG". Θα είναι μεγάλη χαρά αν οποιοσδήποτε αναγνώστης, εκπαιδευτικός, μαθητής ή και απλός υποστηρικτής του Ελεύθερου Λογισμικού, αντλήσει έμπνευση από αυτό το υλικό και προχωρήσει στην υιοθέτηση προγραμμάτων ΕΛ/ΛΑΚ στο δικό του σχολείο, και ακόμα καλύτερα αν κάποιος θελήσει να προσφέρει και μια μετάφραση περισσότερων ανάλογων κειμένων. Θα είναι τιμή μας να τα συμπεριλάβουμε στη συλλογή αυτή και να τα ανεβάσουμε σε όλα τα ψηφιακά μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα είναι επίσης μεγάλη μας χαρά αν μπορέσουμε να βοηθήσουμε σαν Σύλλογος σε ότι τυχόν προβλήματα προκύψουν στην διαδικασία μετάβασης σε Ελεύθερο Λογισμικό!
Άβαταρ μέλους
newbie
Ειδικός Συντονιστής
Ειδικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2009 5:36 pm

Επιστροφή στο ΕΛ/ΛΑΚ στην ΕκπαίδευσηΜέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron