Η Γαλικία θα διερευνήσει Ανοικτού-Κώδικα cloud στα Σχολεία

( πηγές και μορφές εφαρμογών ΕΛΛΑΚ , ανακοινώσεις, νέα, συζητήσεις, γενικά θέματα )

Δημοσίευσηαπό newbie » Σάβ Ιαν 04, 2014 6:07 pm

Πηγή: URLΠαρατηρητήριο Ανοικτού Κώδικα

Η Ισπανική περιφέρεια της Γαλικίας θα διερευνήσει τη χρήση Ανοικτού Κώδικα νέφους (cloud) στα σχολεία


Η Περιφέρεια της Γαλικίας πρόκειται να μοιραστεί τα αποτελέσματα των δοκιμών που διεξήγαγε για λύσεις βασισμένες σε Ανοικτού Κώδικα νέφος (cloud) προς χρήση στα σχολεία, με τη Δανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη FYROM, και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το Κέντρο Υπερυπολογιστών της Περιφέρειας ηγείται ενός διετούς ερευνητικού έργου, 300.000 €, του οποίου το 75% χρηματοδοτείται από την Εκτελεστική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Οπτικοηχητικών & Πολιτισμού, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Κέντρο υποστηρίζεται επίσης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης της Γαλικίας και την Διεύθυνση Τεχνολογικού Εκσυγχρονισμού.
Το έργο θα διερευνήσει αν η χρήση λύσεων νέφους μπορεί να βελτιώσει την εκπαίδευση, καθώς επίσης θα εξετάσει αν αυτό διευκολύνει τους δασκάλους να δουλεύουν μαζί. Το έργο θα υλοποιήσει ελεύθερες και ανοικτές λύσεις, αναφέρει το Mancomum, η πύλη (portal) της Περιφέρειας για το Ελεύθερο Λογισμικό.

Προσομοιωμένα σχολεία
Το έργο, 'Escolas na Nube' (Σχολεία στο νέφος) στοχεύει να αναπτύξει έναν συνδυασμό υλικού (hardware) και λογισμικού που θα χρησιμοποιηθεί σε σχολεία αγροτικών περιοχών, τόσο στην αυτόνομα επαρχία, όσο και σε άλλες περιοχές. Θα 'χτίσει' πάνω σε ένα προηγούμενο έργο που είχε χρηματοδοτηθεί απο τα HP Labs, τον ερευνητικό βραχίονα της γνωστής εταιρείας IT Hewlett-Packard, μεταδίδει το έργο στην ιστοσελίδα του. "Το νέφος μας θα χρησιμοποιηθεί από μαθητές, δασκάλους και διοικητικούς, για να έχουν πρόσβαση σε διάφορους πόρους, εργαλεία και για να μαθαίνουν το υλικό που δημιουργούμε και μοιραζόμαστε."

Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί τρεχόντως το λειτουργικό σύστημα Debian, το Oneye ως ένα web-application framework, τη λύση Openmeetings για βίντεο-συσκέψεις και ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, τον διακομιστή εικονικοποίησης Xen και άλλα εργαλεία Ανοικτού Κώδικα.

Στο έργο θα συμμετάσχουν δύο εκπαιδευτικά τμήματα από τις έξι συνολικά συμμετέχουσες χώρες. Τα εργαλεία θα δοκιμασθούν είτε από προσχολικά, είτε από πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια σχολεία. "Ο στόχος είναι να πετύχουμε μια μεγαλύτερη συνεργασία, και σε τελευταία ανάλυση, βελτιωμένη εκπαίδευση."

Περισσότερες πληροφορίες:
URLΑνακοίνωση της Κυβέρνησης της Γαλικίας (σε Γαλικιανή γλώσσα)
URLΕιδησεογραφικο άρθρο από το Mancomum (σε Γαλικιανή γλώσσα)
URLΛίστα του έργου Comenius (pdf)
URLEscolas na Nube (σχολεία στο νέφος) (σε Γαλικιανή γλώσσα)
Άβαταρ μέλους
newbie
Ειδικός Συντονιστής
Ειδικός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 208
Εγγραφή: Κυρ Νοέμ 08, 2009 5:36 pm

Επιστροφή στο ΕΛ/ΛΑΚ στην ΕκπαίδευσηΜέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron