Σελίδα 1 από 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Νοέμ 23, 2011 1:55 am
από diamond_gr
Η εγκατάσταση του openSUSE 12.1 είναι απλή.

Τί θα χρειαστούμε:

Κατεβάστε το openSUSE 12.1 και κάψτε το σε ένα δισκάκι. Προτιμότερο είναι να κατεβάσετε το DVD. Εμείς χρησιμοποιήσαμε ένα LiveCD με το KDE γραφικό περιβάλλον.

ΒΗΜΑΤΑ:

1. Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας με το δισκάκι μέσα στο DVD. Όταν ανοίξει πλήρως το γραφικό περιβάλλον, θα βλέπετε το εξής:Επιλέξτε Close για να κλείσει η εισαγωγική οθόνη.2. Επιλέξτε Install.3. Η οθόνη που θα σας εμφανιστεί, θα μπορέσετε να αλλάξετε την γλώσσα, σε περίπτωση που δεν την είχατε αλλάξει στην αρχή.Σας πληροφορεί ότι δεν έχουν αλλάξει όλα στα Ελληνικά. Μπορείτε να πατήσετε Continue και να συνεχίσετε.4. Στην οθόνη αυτή σας ρωτάει την ζώνη ώρας.5. Στο βήμα αυτό είναι που θα ορίσετε τα διαμερίσματα. Το λειτουργικό προτείνει σωστά 3 διαμερίσματα. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος, ώστε αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξανά το λειτουργικό, τα αρχεία του /home να μην πειραχτούν.

Μπορείτε να δεχτείτε με Next και να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Είτε μπορείτε να πατήσετε Edit partition setup και να εμφανιστεί η οθόνη που θα επεξεργαστείτε τα διαμερίσματα. Είναι εύκολη διαδικασία.Επιλέγοντας το διαμέρισμα που θέλετε να παραμετροποιήσετε, μπορείτε να πατήσετε το Edit και μπορείτε να αλλάξετε το σύστημα αρχείων (ext4) και το σημείο προσάρτησης (mount point).

Για το root.Για το /homeΟμοίως και για το swap

Αυτή είναι η οθόνη που έχουμε μετά την επεξεργασία των διαμερισμάτων.Πατώντας Accept, θα μας δείξει τι ενέργειες θα γίνουν με τις κατατμήσεις.6. Στο επόμενο βήμα θα ορίσετε Username και Password για χρήστη και administrator.Μάλιστα αν ο κωδικός σας δεν είναι μεγάλος, σας προειδοποιεί.7. Στο βήμα αυτό, μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το σύστημα που θα εγκαταστήσετε.Πατήστε Install και θα σας ρωτήσει αν είστε σίγουροι. Πατήστε ξανά Install και ξεκινάει η εγκατάσταση.8. Στο σημείο αυτό θα κάνει εγκατάσταση όπως του ζητήσαμε.

Θα κάνει επανεκκίνηση.9. Όταν ξανανοίξει, θα κάνει κάποιες εγκαταστάσεις υλικού (adsl, modedms, εκτυπωτές κλπ). Όταν ανοίξει, είναι έτοιμο προς χρήση.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ!!!

Προσθέστε τα codecs. Μπορείτε να το κάνετε με την εγκατάσταση με ένα κλικ από την διεύθυνση
http://opensuse-community.org/codecs-kde.ymp

Με την εγκατάσταση αυτή θα μπουν και τα απαραίτητα αποθετήρια. Λογικά έχετε τελειώσει.

Αν έχετε κάποιο πρόβλημα και θέλετε βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κοινότητα:

1. Forum: http://forum.opensuse.gr
2. IRC κανάλι: #opensuse-el στο Freenode
3. Mailing list: http://lists.opensuse.org/opensuse-el/