Εγκατάσταση MAC OSX σε VMWare

Οδηγοί - How to - Tutorials

Δημοσίευσηαπό diamond_gr » Σάβ Σεπ 12, 2009 2:23 pm

Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε το MAC OSX 10 σε VMWare. Όπως ξέρετε το MAC βγαίνει για ενα τύπο επεξεργαστών μόνο (νομίζω Motorola). Στην έκδοση 10, βγήκε για επεξεργαστές Intel λόγω χρήσης τους σε κάποια μοντέλα της Apple.

Τί θα χρειαστούμε:

1. DVD MAC OSX 10 (αυθεντικό)
2. Εγκατεστημένο το VM Ware σε Ubuntu (εγώ χρησιμοποίησα δοκιμαστική έκδοση σε 8.10)
3. Σκληρό δίσκο 6GB

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ξεκινάμε να φτιάξουμε τον χώρο και την αναγνώριση του για το MAC OSXΕπιλέγουμε ΤΥΠΙΚΟ και πατάμε Επόμενο.Επιλέγουμε την τοποθεσία που θα είναι η πηγή μας (εδώ το έχω στη συσκευή cd). Πατάμε Επόμενο.Επιλέγουμε Other και FreeBSD. Πατάμε Επόμενο.Ονοματίζουμε το εικονικό λειτουργικό και πατάμε Επόμενο.Δίνουμε τον χώρο που θα χρησιμοποιήσουμε. Εγώ έδωσα 6GB. Εαν διαλέξετε 6GB θα έχετε 1,5GB ελεύθερα μετά την εγκατάσταση για τα δικά σας προγράμματα.

Πατήστε επόμενο.Βλέπετε μια περίληψη και πατήστε τέλος.

2. Ξεκινήστε το εικονικό λειτουργικό. Θα σας ζητήσει να πατήσετε το πλήκτρο Enter και περιμένετε την μαύρη οθόνη μέχρι να φορτώσει πλήρως το Installer.Πατήστε τις 3 τελείες έχοντας διαλέξει τα Αγγλικά ως προεπιλεγμένη γλώσσα.Περιμένετε λίγο.Θα ανοίξει το Installer.
Στο μενού Utilities επιλέξτε το Disk UtilityΣτο Disk Utility επιλέξτε τον VMWare σκληρό δίσκο που δημιουργήσατε στα αριστερά. Πατήστε στο Partition.Επιλέξτε Volume Sceme σε ένα partition.
Δώστε όνομα στο partition.
Επιλέξτε το σύστημα αρχείων "Mac OS Extended (Journaled)"
Σιγουρέψτε ότι θα χρησιμοποιηθεί όλος ο χώρος στον σκλήρό δίσκο.
Πατήστε στο partition.Όταν η διαδικασία θα ολοκληρωθεί, πατήστε το κόκκινο Χ επάνω αριστερά και κλείστε το Disk Utility. Θα επιστρέψετε στο Installer.Στην κύρια οθόνη του Installer πατήστε 'Continue'Επιλέξτε τον δίσκο που δημιουργήσατε προηγουμένως και πατήστε ContinueΣτο σημείο αυτό θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε προγράμματα. Οι οδηγοί εκτυπωτών και η υποστήριξη του hardware είναι άχρηστα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε την υποστήριξη για τις γλώσσες και τις γραμματοσειρές αφού θα χρησιμοποιήσουμε Ελληνικά. Μπορείτε να εγκαταστείσετε και το X11 (σας επιτρέπει να τρέξετε και πακέτα Linux). Τέλος επιλέξτε τον επεξεργαστή σας (AMD ή Intel). Πατήστε Install και περιμένετε μέχρι να εγκατασταθεί (παίρνει αρκετή ώρα).

Όταν ολοκληρωθεί, θα πρέπει να γίνει επανεκκίνηση.
Εαν πάρετε κάποιο λάθος πυρήνα μετά την εγκατάσταση, παραβλέψτε το και πατήστε OK.
Όταν το μηχάνημα θα επανεκκινήσει, εαν όλα πάνε καλά, θα εμφανιστεί η οθόνη εκκίνισης MAC OSX.

Γνώσεις ⇛ Linux: Την παλεύω ┃ Κτηνιατρικές: Δεν την παλεύω ┃ Αγγλικά: Σκράπας
Προσωπικό blog
Petcouple ζευγάρωσε το ζωάκι σου
Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
Απλός Συντονιστής
Απλός Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 818
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 28, 2009 11:50 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Επιστροφή στο Οδηγοί ΧρήσηςΜέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron