Σελίδα 1 από 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Τετ Οκτ 19, 2011 5:38 pm
από mixasgr
«Accelerating Science – Επιταχυνόμενη Επιστήμη: Αναζητώντας τα μυστήρια του Σύμπαντος» Έκθεση του CERN στο ΝΟΗΣΙΣ
noesis_cern.jpg
noesis_cern.jpg (68.56 KiB) 678 προβολές

Το ΝΟΗΣΙΣ φιλοξενεί την έκθεση του CERN με τίτλο «Accelerating Science – Επιταχυνόμενη Επιστήμη: Αναζητώντας τα μυστήρια του Σύμπαντος».

Το CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικών Ερευνών, αποτελεί το μεγαλύτερο πειραματικό κέντρο ερευνών σωματιδιακής φυσικής στον κόσμο. Ιδρύθηκε στη Γενεύη το 1954 από 12 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σήμερα απασχολεί 3.000 εργαζόμενους, ενώ 6.500 επιστήμονες και μηχανικοί δουλεύουν στα πειράματα που οργανώνει.

Αποτελεί ένα πανανθρώπινο εγχείρημα, που ως βασικό αντικείμενο ερευνών του έχει τα στοιχειώδη σωματίδια, δηλαδή τους δομικούς λίθους που απαρτίζουν την ύλη, καθώς και τις δυνάμεις που τα διέπουν.

Έργο του CERN είναι η καθαρή επιστήμη, η διερεύνηση των πλέον θεμελιωδών ερωτημάτων για τη Φύση: Τι είναι η ύλη; Από πού προέρχεται; Πώς συγκρατείται για να σχηματίσει άστρα, πλανήτες και ανθρώπινα όντα;

Στην έκθεση που φιλοξενείται στο ΝΟΗΣΙΣ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τον οργανισμό και τα κράτη – μέλη του, τον Μεγάλο Αδρονικό Επιταχυντή (LHC – Large Hadron Collider), μοντέλο ενός τμήματος του οποίου εκτίθεται, για τα 4 μεγάλα πειράματα του LHC, τα παράπλευρα τεχνολογικά οφέλη που προκύπτουν από τα πειράματα της σωματιδιακής φυσικής, καθώς και για την ελληνική συμμετοχή στον οργανισμό.

Διάρκεια έκθεσης:
14 – 27 Οκτωβρίου 2011

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Παρασκευή 10.00 – 14.30
Σάββατο 13.30 – 20.30
Κυριακή 11.30 – 18.30

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό
Ιστοσελίδα

Μια πολύ καλή έκθεση, αξίζει να την επισκεφθείτε! Thumbup

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Πέμ Οκτ 20, 2011 8:40 am
από boukouvalas
Πήγα την προηγούμενη βδομάδα και την είδα. Δεν έχει και πολλά πράγματα τελικά, ένα μεγάλο δωμάτιο είναι και μάλιστα η μετάφραση του βίντεο είναι άλλα αντί άλλων. Προτιμότερο να πάει κανείς στο Νόησις για να αφήσει τον οβολό του στο Κοσμοθέατρο ή τον Προσομοιωτή και στα πλαίσια αυτά να περάσει και για την έκθεση του CERN.