Σελίδα 1 από 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 11, 2010 1:26 pm
από mixasgr
H MSI είναι έτοιμη να λανσάρει στην αγορά το netbook Wind U135 με προεγκατεστημένο λειτουργικό Suse Moblin Linux. Tον περασμένο Δεκέμβριο το U135 είχε ανακοινωθεί ως μηχάνημα με λειτουργικό Windows 7. H επιπρόσθετη δυνατότητα όμως αγοράς με Linux που θα δίνει η MSI το καθιστά, σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο netbook με πλήρη υποστήριξη Mobiln.

H έκδοση με Linux θα είναι διαθέσιμη στην αγορά τον Φεβρουάριο, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την τιμή ή την διαθεσιμότητα.


Το Moblin είναι μία έκδοση Linux που σπονσοράρεται από την Intel και προορίζεται για τους επεξεργαστές Atom της εταιρείας. Ο σχεδιασμός του Moblin (αρκετά ιστοκεντρικός) προορίζεται για μικρές οθόνες netbooks ή φορητές συσκευές. H τελευταία έκδοση Moblin 2.1 είναι διαθέσιμη είτε ως αυτόνομη είτε ως βάση για άλλες διανομές Linux που επικεντρώνονται περισσότερο στα netbooks.

"Tα netbooks ΜSI μαζί με το Suse Moblin, παρέχουν μία καινοτόμο διεπαφή χρήστη, ενισχύοντας τις δυνατότητες του υπολογιστή, όπως επίσης και μία συμφέρουσα από πλευράς κόστους επιλογή στον χρήση", δήλωσε ο Sam Chern εκ μέρους της MSI.

To Suse Moblin έρχεται συνοδευόμενο από μία πληθώρα εφαρμογών όπως το AIR της Adobe, Flash και Acrobat Reader κ.α. To ΟpenOffice της Novell περιλαμβάνεται επίσης, όπως επίσης εφαρμογές για το Facebook, το Last FM και το Flickr.


To U135 διαθέτει έναν Intel 1.66GHz Atom N450 επεξεργαστή, οθόνη 1024x600 pixels, υποστήριξη 802.11b/g/n Wi-Fi και 1.3-megapixel webcam.

Πηγή: adslgr.com

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Δευτ Ιαν 11, 2010 2:06 pm
από linuxman
Καλά το
To ΟpenOffice της Novell
τι είναι τούτο πάλι ? :mrgreen: