Λαπτοπ 25 € βασιζομενο σε πυρηνα Linux απο Ινδια !!!

Έτσι για να χαλαρώνουμε... περί Τεχνολογίας και Πληροφορικής

Δημοσίευσηαπό ubuderix » Δευτ Ιούλ 26, 2010 4:10 pm

Εργαλείο για την επίτευξη ενός φιλόδοξου σχεδίου της κυβέρνησης της Ινδίας, ο υπολογιστής ταμπλέτα με κόστος μόλις 1.500 ινδικές ρούπιες προορίζεται για μαθητές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Την παρουσίαση έκανε ο υπουργός «Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» της Ινδίας, Καπίλ Σιμπάλ. Πέντε χρόνια έρευνας χρειάστηκαν για να αναπτυχθεί η πρότυπη ταμπλέτα που κοστίζει 1.500 ινδικές ρούπιες, ή 24,79 ευρώ, με ανοικτό το ενδεχόμενο να μειωθεί το κόστος της ακόμα περισσότερο, καθώς οι προσπάθειες σε έρευνα και ανάπτυξη συνεχίζονται.

Εικόνα

«Η απάντηση στο OLPC του Νίκολας Νεγρεπόντε», όπως το χαρακτήρισε ο υπουργός, είναι ένας υπολογιστής με οθόνη αφής που μπορεί να λειτουργεί και με ηλιακή ενέργεια (αν και αυτή η δυνατότητα κοστίζει έξτρα). Το λειτουργικό του βασίζεται στον πυρήνα του Linux (και τα εικονίδια θυμίζουν το Android OS), εκ πρώτης όψεως μοιάζει με... iPad των 500+ δολαρίων και φυσικά έχει Web browser, λογισμικό για την αναπαραγωγή αρχείων ήχου, εικόνας και βίντεο, ανάγνωσης PDF, δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi (μέσω του οποίου αποκτά και πρόσβαση στο Ίντερνετ) και τηλε-συνδιασκέψεων (αν και δεν διακρίνεται η κάμερά του). Έχει θύρες USB για σύνδεση με περιφερειακά, 2GB μνήμη RAM, όχι όμως και σκληρό δίσκο, αφού η αποθήκευση αρχείων επαφίεται στην σύνδεση στο Ίντερνετ και στην αξιοποίηση του cloud computing. Λέγεται ότι η μητρική του σχεδιάστηκε από φοιτητές ινδικών πανεπιστημίων.

Προς το παρόν, ο υπολογιστής αυτός δεν είναι παρά ένα πρότυπο: δεν έχει αρχίσει να κατασκευάζεται μαζικά. Ωστόσο, στόχος του υπουργείου είναι να δοθεί από το 2011 σε μαθητές του δημοτικού έως και φοιτητές πανεπιστημίων.

Ο υπολογιστής των 25 ευρώ αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της ινδικής κυβέρνησης: επτά ινστιτούτα τεχνολογίας και το Ινδικό Επιστημονικό Ινστιτούτο συμμετέχουν στο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης με τη βοήθεια της Τεχνολογίας. Ολόκληρα εκπαιδευτικά προγράμματα καταγράφονται σε βίντεο, συμπληρώνονται από πλούσιο υλικό και ανεβαίνουν στο Διαδίκτυο προς αξιοποίηση από μαθητές, φοιτητές και καθηγητές. Έτσι, αναπληρώνονται τα κενά που υπάρχουν στην υψηλότερη βαθμίδα της εκπαίδευσης, σε ότι αφορά τα προσόντα των καθηγητών, καθώς συχνά είναι άπειροι ή λιγότερο εξειδικευμένοι από όσο απαιτεί το πρόγραμμα που καλούνται να διδάξουν.To OLPC (One Laptop Per Child) του ομώνυμου μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει συστήσει ο Νίκολας Νεγρεπόντε έχει ήδη διανεμηθεί σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο τετρακόσια παιδιά σε 35 χώρες, κόστισε όμως πολύ περισσότερο από όσο αρχικά προβλεπόταν (περί τα 200 δολάρια αντί 100 δολάρια). Στα σχέδια του οργανισμού είναι το λεγόμενο XO-3 για το 2012, που ακολουθεί νέα προσέγγιση στο σχεδιασμό του «λάπτοπ των 100 δολαρίων»: ένας υπολογιστής σε ένα φύλλο εύκαμπτου πλαστικού, που δεν θα σπάει και δεν θα έχει τρύπες. θα έχει οθόνη αφής 8.9 ιντσών, επεξεργαστή ARM από την Marvell που θα διπλασιάσει την ισχύ του, μειώνοντας στο ένα τέταρτο την απαιτούμενη ενέργεια.

Πηγη :http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=1231053410
    Επιπεδο γνωσεων Linux :Προσπαθω Προγραμματισμος:Οχι Αγγλικα:Mετρια
    Λαπτοπ F/S amilo pi2530 Intel CentrinoDuo T7100 1.8ghz,2.012mb ram,160gb hd
    ubuntu 10.04 2.6.32-26-generic UTC 2010 x86_64 GNU/Linux,Mobility ati radeon X2100
    Dell Inspiron10netbook ubuntu10.04-11.04
    Εικόνα
ubuderix
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Παρ Ιουν 11, 2010 1:37 am

Επιστροφή στο Περί ΤεχνολογίαςΜέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron