Καλησπέρα σε όλους!
Off topic:1ο post στο forum και εύχομαι τα καλύτερα στον σύλλογο!Η παραπάνω συμβουλή είναι όντως
πολύ καλή, ωστόσο θα ήθελα να ρωτήσω κάτι άλλο, σχετικό πάντα με το θέμα... αλλά από την πλευρά της εγκατάστασης-προγραμμάτων.
Έστω ότι θέλω να κάνω format και να περάσω πχ το νέο 9.10... Κάνοντας ένα ξεχωριστό /home θα με βοηθήσει στο να κρατήσω τις ρυθμίσεις (κτλ) από τα εγκατεστημένα προγράμματα (κτλ), όμως πως υπάρχει τρόπος στο να δημιουργήσω μια λίστα με το ποιά προγράμματα έχω εγκατεστημένα ώστε στην νέα εγκατάσταση να μπορέσω άμεσα να τα ξαναπεράσω;
Το μηχάνημά μου το έχω από 8.04(σε ext3) και με την ευκαιρία θέλω να το σφάξω(
σσ linuxman) για να περάσω τα 9.10 (σε ext4) και να διώξω ότι άχρηστο έχει μαζευτεί. Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω εγκατεστημένα... περί τα 1000 προγράμματα, παιχνίδια κτλ κτλ. (εικονικός αριθμός)
Πως μπορώ να φτιάξω μια λίστα με τις εφαρμογές που έχω ώστε να τις ξαναπεράσω άμεσα (τουλάχιστον αυτές που θα θέλω);
*Έχω ακούσει για δημιουργία λίστας των εγκατεστημένων πακέτων, όμως αυτό δεν είναι ακριβώς το ίδιο...
καμιά ιδέα;
Διανομή:
Xubuntu 14.04 - [
Launchpad |
mixasgr (κ στο Ubuntu-gr)]
Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Καλός ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Xubuntu 14.04 64bit
Υπολογιστής ⇛ E8400 (3GHz,6MB) / 6GB RAM / NVIDIA 9600gt (512MB) / Όχι Wireless / Όχι Buetooth / RealTek ALC883 HD Audio Controller / 19" SXGA