Electronic Entertainment Expo:Η μεγαλύτερη έκθεση παιχνιδιών

από το GNU/Linux και το Ελεύθερο Λογισμικό/Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Δημοσίευσηαπό bibakos » Τρί Ιουν 07, 2011 7:42 am

Electronic Entertainment Expo

Η μεγαλύτερη έκθεση παιχνιδιών
7 έως τις 9 Ιουνίου 2011
Εικόνα

Εκατοντάδες κατασκευαστές, χιλιάδες παιχνίδια, 50.000 ειδικοί επισκέπτες…


Κάθε χρόνο η βιομηχανία υπολογιστών και βιντεοπαιχνιδιών παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στην έκθεση Electronic Entertainment Expo, εν συντομία Ε3, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας.
Όπως κάθε χρόνο, η «τρόικα» των βιντεοπαιχνιδιών –Nintendo, Microsoft, Sony– θα ανοίξει την έκθεση με συνεντεύξεις τύπου μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη της E3,
η οποία θα διεξαχθεί φέτος από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου 2011.
Εκτός από τα τελευταία νέα, εδώ θα βρείτε τα πιο πρόσφατα στιγμιότυπα και τρέιλερ από τα σημαντικότερα δρώμενα της έκθεσης σε σχέση με τα παιχνίδια.
Η Ε3 ήταν και παραμένει αναμφισβήτητα η σημαντικότερη έκθεση παιχνιδιών της χρονιάς. Σε καμία άλλη έκθεση δεν παρουσιάζονται για πρώτη φορά περισσότερα νέα παιχνίδια και κονσόλες. Καμία έκθεση δεν συγκεντρώνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα μέσα. Η Ε3 διοργανώνεται από την Entertainment Software Association (ESA), τον εμπορικό οργανισμό των κατασκευαστών παιχνιδιών των ΗΠΑ.

Νέες κονσόλες της Nintendo και της Sony

Αμέσως μετά την κυκλοφορία της νέας φορητής κονσόλας 3DS της Nintendo το Μάρτιο του 2011, οι φήμες στο διαδίκτυο πήραν φωτιά! Σύμφωνα με αυτές, η Nintendo ετοίμαζε το διάδοχο της εξαιρετικά επιτυχημένης οικιακή κονσόλας Wii. Στις 25 Απριλίου οι φήμες επιβεβαιώθηκαν. Η Nintendo ανακοίνωσε την ανάπτυξη του διαδόχου του Wii (με την κωδική ονομασία Project Café) και υποσχέθηκε αποδόσεις αντίστοιχες του PlayStation 3 και του Xbox 360. Οι επισκέπτες της Ε3 2011 θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να γνωρίσουν τη νέα κονσόλα από κοντά.


Αλλά και η Sony έρχεται με νέο υλικό στη φετινή Ε3. Δεν πρόκειται για το διάδοχο του PlayStation 3, αλλά του PlayStation Portable που κυκλοφόρησε το 2004. Η φορητή κονσόλα με την κωδική ονομασία NGP (Next Generation Portable) διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή και τετραπύρηνη μονάδα γραφικών.


Εικόνα

Highlight παιχνιδιών

Η τελευταία Ε3 φέρνει και πολλές συνέχειες γνωστών και επιτυχημένων σειρών παιχνιδιών. Με το Call ofDuty: Modern Warfare 3, το Uncharted 3 και το MassEffect 3, τρεις από τις πιο επιτυχημένες σειρές παιχνιδιών περνούν σύντομα στον τρίτο γύρο. Εκτός αυτού, ο διασημότερος χαρακτήρας θηλυκού γένους, η Λάρα Κροφτ, στέλνεται από την κατασκευάστρια εταιρία Crystal Dynamics σε νέες περιπέτειες.


Ωστόσο, η τελευταία έκδοση του TombRaider δεν αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων επεισοδίων, αλλά πρόκειται για ένα νέο ξεκίνημα της 15 πλέον ετών επιτυχημένης σειράς. Η νεαρή Λάρα ναυαγεί σε ένα αφιλόξενο νησί μετά τη βύθιση του πλοίου της και καλείται να επιβιώσει με γυμνά χέρια
.Κατά την τάση των τελευταίων ετών, σχεδόν όλα τα σημαντικά παιχνίδια κυκλοφορούν σε περισσότερες πλατφόρμες. Κανένας σχεδόν από τους τρίτους κατασκευαστές δεν εκδίδει τους δυνατότερους τίτλους παιχνιδιών για μία μόνο από τις δύο κονσόλες HD (PlayStation 3, Xbox 360). Επιπλέον, οι περισσότερες μεγάλες παραγωγές κυκλοφορούν και σε έκδοση για υπολογιστές.

Προαναγγελίες της Ε3: Φήμες για νέες κονσόλες

Κατά παράδοση, η Nintendo, η Sony και η Microsoft εκμεταλλεύονται την εμβέλεια της έκθεσης Electronic Entertainment Expo (E3) για να αποκαλύψουν τις νέες του κονσόλες. Το 2011 δεν αποτελεί εξαίρεση. Έτσι, η Nintendo θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το διάδοχο του Wii (κωδική ονομασία Project Café), ενώ οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τη νέα φορητή κονσόλα της Sony NGP (Next Generation Portable). Για να σας βάλουμε στο πνεύμα του φρέσκου υλικού λίγες μέρες πριν την έκθεση, συγκεντρώσαμε για εσάς τα τελευταία γεγονότα και τις φήμες.


Project Café: το Wii γνωρίζει την ποιότητα HD

Με το Wii η Nintendo αποστασιοποιήθηκε από τον παραδοσιακό ανταγωνισμό των δύο αντιπάλων Sony και Microsoft για τη δημιουργία της καλύτερης οικιακής κονσόλας και προσπάθησε μέσω μιας νέας ιδέας χειρισμού να προσελκύσει διαφορετικά κοινά. Το σχέδιο στέφθηκε με τεράστια επιτυχία: μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερα Wii, απ’ ότι Xbox 360 και PlayStation 3 μαζί. Στις 25 Απριλίου 2011 η Nintendo επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει το διάδοχο του Wii (με την κωδική ονομασία Project Café). Η επίσημη παρουσίαση της κονσόλας θα γίνει στη φετινή συνέντευξη τύπου της Nintendo στην Ε3. Οι επισκέπτες της Ε3 θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη νέα κονσόλα στο περίπτερο της Nintendo.

Ήδη έχουν γίνει γνωστά τα πρώτα χαρακτηριστικά. Έτσι, σύμφωνα με πολλές πηγές της βιομηχανίας παιχνιδιών, επιβεβαιώθηκε μέσω του δικτύου ψυχαγωγίας IGN ότι οι δυνατότητες της νέας κονσόλας της Nintendo θα είναι αντίστοιχες του PlayStation 3 και του Xbox 360. Τα παιχνίδια θα έχουν ανάλυση Full HD (1080p). Όπως και στην περίπτωση του Wii, η Nintendo θα καινοτομήσει όσον αφορά τη συσκευή ελέγχου. Εκτός από τα κοινά χαρακτηριστικά, όπως ο διπλός αναλογικός μοχλός, το D-Pad και οι σκανδάλες, θα διαθέτει οθόνη αφής 6 ιντσών. Στην οθόνη της συσκευής ελέγχου θα εμφανίζονται περιεχόμενα παιχνιδιών, καθώς και ολόκληρα παιχνίδια, τα οποία θα αποστέλλονται στη συσκευή ελέγχου από το διάδοχο του Wii.


Sony NGP: PlayStation 3 καθοδόν


Η Sony παρουσίασε για πρώτη φορά το διάδοχο του φορητού PlayStation Portable (PSP) στα τέλη Ιανουαρίου του 2011. Το NGP αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος στην αγορά. Η φορητή κονσόλα ονόματι Next Generation Portable (NGP) βασίζεται στην τεχνολογία έξυπνων τηλεφώνων. Εκτός από έναν τετραπύρηνο κεντρικό επεξεργαστή, διαθέτει τετραπύρηνη μονάδα γραφικών για εμπειρία gaming αντίστοιχη του PlayStation 3. Εκτός αυτού, διαθέτει οθόνη πέντε ιντσών με λειτουργίες αφής. Αλλά και η πίσω πλευρά έχει ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια.

Πολλοί δημιουργοί παιχνιδιών αναμένεται να παρουσιάσουν στην Ε3 λογισμικό για το NGP. Η ίδια η Sony ανακοίνωσε την έκδοση των επιτυχημένων παιχνιδιών του PlayStation 3 Killzone, Uncharted και Little Big Planet για το NGP.


PlayStation 4 και Xbox 720

Μέχρι στιγμής δεν διατίθενται αξιόπιστες πληροφορίες για πιθανούς διαδόχους του PlayStation 3 και του Xbox 360. Ωστόσο, η Microsoft και η Sony ετοιμάζουν αναμφισβήτητα την επόμενη γενιά κονσόλων. Έτσι, η Microsoft αναζητά περισσότερους ειδικούς στον τομέα του υλικού για να ενισχύσει την ομάδα ανάπτυξης του Xbox. Σύμφωνα με έναν πληροφοριοδότη του σάιτ δημιουργών παιχνιδιών «Develop» (http://www.develop-online.net/news/3761 ... esks-at-EA, η εταιρία ανάπτυξης παιχνιδιών Electronic Arts έχει ήδη ετοιμάσει το σκελετό για το διάδοχο του Xbox 360.

Αλλά και η Sony βρίσκεται στο στάδιο τελειοποίησης της επομένης κονσόλας παιχνιδιών. Ο γενικός οικονομικός διευθυντής της Sony, Masaru Kato, ανακοίνωσε προς τα τέλη Μαΐου τα αυξημένα έξοδα του τμήματος ανάπτυξης λόγω της ενασχόλησης με το διάδοχο του PlayStation 3. Ωστόσο, το πότε θα έχουμε στο σαλόνι μας την επόμενη γενιά κονσόλων είναι ακόμη τελείως άγνωστο. Σύμφωνα με τους περισσότερους ειδικούς της βιομηχανίας, οι διάδοχοι του PlayStation 3 και του Xbox 360 δεν θα κυκλοφορήσουν πριν το 2013/2014.
Author : Stavroula Kakkava
ευτυχως που ξεχασα να μεγαλωσω κ
αν με γυρευεται ειμαι ακομα στην αλανα.....


Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Portege M800-107
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo P8400│2.26 GHz │3 GB│TFT 13.3'│4500MHD│HD : 320 GB│1280x800 WXGA│
Άβαταρ μέλους
bibakos
teenTUX
teenTUX
 
Δημοσιεύσεις: 552
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 31, 2009 10:28 am

Δημοσίευσηαπό mixasgr » Τρί Ιουν 07, 2011 11:05 pm

Αχ....να ήμασταν εκεί για λίγες ώρες έστω...
:mrpc: :mrshut: :mrgun: :pistol: S027 S096 S119 S117
Διανομή: Xubuntu 14.04 - [Launchpad | mixasgr (κ στο Ubuntu-gr)]

Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Καλός ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Xubuntu 14.04 64bit
Υπολογιστής ⇛ E8400 (3GHz,6MB) / 6GB RAM / NVIDIA 9600gt (512MB) / Όχι Wireless / Όχι Buetooth / RealTek ALC883 HD Audio Controller / 19" SXGA
Άβαταρ μέλους
mixasgr
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 307
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 18, 2009 3:49 pm
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη


Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - ΑνακοινώσειςΜέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron