Σελίδα 1 από 1

ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: Σάβ Φεβ 13, 2010 2:59 am
από diamond_gr
Εικόνα

GNUMP3d – The GNU Streaming MP3 / Media Server

Πλατφόρμα: *nix, Windows, OSX
Υποστηριζόμενα formats: MP3, Ogg Vorbis
Τύπος εγκατάστασης: Τερματικό

Εικόνα

Για να εγκαταστήσετε το GNUMP3d, πρέπει να κατεβάσετε και να αποσυμπιέσετε το tarball από την ιστοσελίδα GNUMP3d, και τρέξτε σε τερματικό:

Κώδικας: Επιλογή όλων
make install


Η παραμετροποίηση γίνεται μέσα από ένα αρχείο κειμένου. Οδηγίες παρέχονται στην ιστοσελίδα τους.

Αφού το σετάρετε και το τρέξετε, επισκευθείτε με τον browser σας την σελίδα που δηλώσατε στην παραμετροποίηση (πχ http://localhost:8888) και θα δείτε μια οθόνη παρόμοια με την παραπάνω. Από εδώ μπορείτε να πάτε στα αρχεία σας. Σε κάθε κλικ θα φτιάχνετε ένα αρχείο playlist (.m3u) το οποίο ο υπολογιστής θα ανοίγει με το πρόγραμμα που έχετε δηλώσει να ανοίγει τα αρχεία M3U. Δουλεύει με VLC αλλά και WinAmp, XMMS.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του GNUMP3d (σπάνιο για τέτοιου τύπου λογισμικό) είναι ότι επιτρέπει όχι μόνο την αναπαραγωγή αλλά και το κατέβασμα των μουσικών αρχείων. Μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία MP3 τόσο εύκολα όσο να τα μεταδώσετε.

Vibe Streamer

Πλατφόρμα: Windows (δουλεύει και με Wine)
Υποστηριζόμενα formats: MP3
Τύπος εγκατάστασης-παραμετροποίησης: Γραφικό

Εικόνα

Το Vibe τρέχει έναν μικρό webserver ο οποίος σου δίνει μια λίστα από τα μουσικά αρχεία που μπορείς να ψάξεις. Η εγκατάσταση και παραμετροποίησή του γίνεται από παράθυρο των windows. Ένα μειονέκτημα είναι ότι το Vibe χρησιμοποιεί πρόγραμμα για αναπαραγωγή δικό του και όχι προγράμματα όπως το Winamp ή VLC.

Ένα θετικό είναι ότι χρησιμοποιεί username και password από τον χρήστη για να ακούσει μουσική. Δεν είναι HTTPS και έτσι δεν κατηγορείται για το πόσο ασφαλές θα είναι η συγκεκριμένη λειτουργία.

Icecast

Πλατφόρμα: Windows, Linux, BSD, Solaris
Υποστηριζόμενα formats: MP3, Ogg Vorbis
Παραμετροποίηση: XML αρχείο

Εικόνα

Το Icecast είναι το πιο δύσκολο να εγκατασταθεί και να παραμετροποιηθεί. Η παραμετροποίηση γίνεται μέσω ενος XML αρχείου.

Το Icecast μεταδίδει μουσική όπως ένας ραδιοφωνικός σταθμός. Είναι καλό από πλευράς server, γιατί χρειάζεται να στέλνει μονάχα ενα σήμα για όλους τους ακροατές. Έτσι είναι αυτό που χρειάζεστε αν έχετε πολλούς ακροατές.

Apache

Πλατφόρμα: Τα πάντα όλα
Υποστηριζόμενα formats: Τα πάντα όλα
Παραμετροποίηση: Μεγάλη ιστορία

Εικόνα

Ο Apache webserver είναι ότι χρειάζεστε για να μεταδώσετε/κατεβάσετε μουσική. Δεν είναι όμως η καλύτερη λύση πάντα. Εγκαθιστάτε τον Apache σύμφωνα με τις οδηγίες του λειτουργικού σας συστήματος και βάζετε μουσικά αρχεία σε εναν φάκελο. Αυτό ήταν. Δεν χρειάζεστε γραφικά, playlist. Απλά κλικ για κατέβασμα μουσικής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν επιτρέπετε να αναπαράγετε δημοσίως μουσικά τραγούδια αν δεν έχετε πάρει γραπτά το OK από τον/την κάτοχο εταιρία των πνευματικών δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ:
4 Easy Ways To Stream Your Music Online